Wie ben ik:

Mijn naam is Erik van Riessen en als eigenaar en beheerder van deze pagina zal ik mij in het kort voorstellen en een stukje historie geven van het hoe en wat met de ervaringen die ik heb in de fotografie.

Geboren in december 1965 in Hoorn NH en sinds een groot aantal jaren woonachtig in het pittoreske stadje IJsselstein nabij Utrecht. Werkzaam in het zogenaamde doelgroepenvervoer ( ouderen en mensen met een beperking) en dat al sinds zeer lange tijd en daarnaast vader van een zoon en een dochter, waar ik natuurlijk trots op ben.

Fotografie is al zeer lang een passie van mij. Begonnen met simpele ouderwetse fotorol-camera's ( de antieke Afga net vouwbalg) en via de Afgamatic en de analoge nagenoeg onverwoestbare Praktika MTL's  op een gegeven moment toch de stap gemaakt naar het digitale tijdperk en via de Olympus en Nikon compactcamera's over gestapt naar de Digitale Spiegel Reflex camera's waar ik dus tot op heden mee werk. Het merk Nikon ben ik altijd trouw gebleven en vanaf de D40 de hele reeks doorgelopen naar de huidige D90 en D7000 die nu de basis vormen van voor mijn  activiteiten. Voordeel voor mij is ook dat Nikon een zeer snelle service heeft via hun steunpunt in Beverwijk. Overstap naar de Full-Frame bodies zal in de toekomst tot de mogelijkheden kunnen behoren.

De door mij gebruikte lenzen beginnen vanaf de vanaf de 11-20 mm en lopen door tot aan de 150-600 mm en alles wat daar tussen zit welke ik voor mijn opdrachten nodig heb. Merken zoals Sigma, Nikon en Tamron voeren de boventoon in mijn fotokoffer van waaruit ik graag werk.

Om mijn ervaringen en skills verder te ontwikkelen maak ik natuurlijk gebruik van de tips van zeer goede en bevriende fotografen die in de wereld van de fotografie hun sporen al ruimschoots verdiend hebben en de vele artikelen welke verschijnen op social media.